torsdag den 15. november 2012

Krondyrsteg med kartofffelmos og honningglaserede løg.

Hvert år køber vi hele krondyr fra Oksbøl Statsskov. Sammen med flere hold venner får vi leveret 2-3 hele dyr på gårdspladsen. Før i tiden skulle vi selv flå pelsen af dem, men de sidste år har de været flået. Vi deler dem i halve og står selv for partering og udskæring. Det plejer at være en lang og hård dag, men altid meget hyggelig. Der er plads til både øl- og kaffe-pauser ind imellem. Det betyder at vildt-steg ikke er så usædvanligt her i huset som så mange andre steder.
 I dag lavede jeg en lille krondyr-lårsteg i gryden. Den blev bare brunet. Derefter ristede jeg bacontern, cocktailpølser, løg og champignoner i gryden. Fløde og rødvin på og så krydre godt med timian, salt og peber. Der kom også en rest gorgonzola i gryden, da blå ost smager rigtig godt til vildt. Imens lavede jeg kartoffelmos. Helt almindelig mos, men til sidst tilsatte jeg et et bundt hakket forårsløg og baconternene. Desuden lavede jeg honningglaserede perleløg. I en lille pande smeltede jeg en klat honning og en lille klat smør, og da det var smeltet sammen kom der et glas afdryppede syltede perleløg ned i blandingen. Der stod de så og hyggede sig i Ca 20 minutter. Det var den samme tid stegen tilbragte nede i sovsen. Så var den nemlig stadig lidt rosa og lækker da vi satte os til bords. Uhmmm hvor var det godt. 

Hver tirsdag "går vi til nørd". Det vil sige at vi tager med de langhårede drenge ind til Dragons Lairs juniorklub. Så hygger drengene (og af og til svigersønnen) sig med at bygge og male figurer til Warhammer. Da juniorklubben starter allerede 18.30 passer det rigtig dårligt med kørsel og aftensmad, så vi ender ofte inde hos en af shawarmabiksene i Odense. Her sidder vi og venter på dagens servering. Der læses sladderblad og dagens avis. Gæt hvem der går i gymnasiet og hvem der går i 5. klasse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv endelig en lille hilsen. Det er altid hyggeligt at høre fra jer.